Suzukis smarte Hybridsystem
SHVS er en forkortelse for "Smart Hybrid Vehicle by Suzuki", og ordet "smart" beskriver ganske godt, hvordan systemet er udtænkt. Det er nemlig et både effektivt og enkelt system, der kun giver bilen en ekstra vægt på omkring 6 kg. Systemet kaldes også for mild-hybrid, da den indbyggede el-motors primære funktion er at aflaste benzinmotoren ved igangsætning og under acceleration.

Sådan virker det
Udover bilens benzinmotor og almindelige batteri er hybrid versionerne forsynet med en lille el-motor, et lithium-ion batteri og et avanceret styresystem.

  • El-motoren er en såkaldt ISG enhed, der også fungerer som en kraftig generator. Den kan levere hele 50Nm og assisterer benzinmotoren ved igangsætning og under acceleration, hvor benzinforbruget ellers er stort. 
  • Lithium-ion batteriet er et lille, men effektivt 12V batteri, der er placeret under førersædet. Sammen med det almindelige batteri er det her, energien fra generatoren opsamles og lagres.
  • Styresystemet sørger hele tiden for, at energien opsamles og genbruges mest optimalt. Det kan man følge med i på bilens informationsdisplay.
  • Ved automatisk start/stop er det el-motoren, der sørger for genstart af benzinmotoren - og det foregår nærmest lydløst.

Hybridkurve

Gratis strøm
Under kørslen bidrager el-motoren ikke kun til at aflaste benzinmotoren, men også med ny og gratis strøm.

  • Når man slipper speederen eller træder let på bremsen, genindvinder el-motoren en del af den bremseenergi, som ellers ville være gået tabt. Den opsamler, kort sagt, energien fra motorbremsningen, og opsamlingen er mere effektiv, når bremsepedalen aktiveres.
  • Den gratis strøm lagres på hhv. start- og lithium-ion batteriet, der har en stor evne til at modtage og afgive strøm. Det kan så bruges til at assistere benzinmotoren og til at levere strøm til bilens elektriske udstyr.
  • Alt afhængig af kørestil og kørselsmønster kan benzinøkonomien forbedres med ca. 5 - 10%. 
 


Suzuki Swift Baleno Ignis Hybrid
Suzuki med hybrid fra 168.970,- 

Du kan få en Suzuki med hybrid-teknologi i både Suzuki Ignis, Swift og Baleno. 

  • Den køreglade Swift Exclusive med hybrid koster fra 168.970 kroner og har en EU-norm ved blandet kørsel på 25 km/l. Swift hybrid fås også i kombination med den kraftige Boosterjet turbo-motor fra 186.970 kr.
  • Mini-SUV'en Ignis fås med hybrid teknik i Adventure udgaven til priser fra 168.970 kr. Her er EU-normen ved blandet kørsel 23,3 km/l. 
  • Den rummelige familiebil Suzuki Baleno fås med hybrid og Exclusive udstyr fra 174.970 kroner. EU-normen ved blandet kørsel er på 25 km/l. 

Så kan du - udover at spare på de dyre dråber - også glæde dig over en bil med alt i udstyr, da hybrid versionerne også kommer med lækre detaljer som fx LED forlygter, nøglefri betjening, multimedieanlæg med navigation, bakkamera og Apple CarPlay/Android Auto, klimaanlæg, alufælge samt automatisk nødbremsesystem. 


Se mere om Suzukis hybridsystem i videoen:


Slider

Åbningstider
Mandag - fredag 7.45- 16.30
Lørdag efter aftale
Søndag 13-16
Værkstedet har åbent mandag-fredag kl. 7.45 - 16.00
Gustav Christensen Automobiler A/S
Nørre Alle 55
5610 Assens
Telefon 64 71 16 78
Fax 64 71 22 80
Mail info@gcauto.dk